El Museu Municipal de Sant Feliu de Guíxols té exposat un retrat amb decoració de filigrana de suro de l’industrial surer Salvador Villà. Aquesta filigrana està feta pel mateix artesà anònim que va elaborar la peça que actualment s’exposa a La Temporal de Can Caciques.
Pel que sembla, la decoració de filigrana de suro va arribar a la família Villà procedent d’un taper de Llagotera i era un obsequi per algú de França. La Guerra del 1914 i el tancament de fronteres van impedir que la peça pogués sortir del país i la família va decidir aprofitar-la pel patriarca, Salvador Villà Estrada (Sant Feliu de Guíxols, 1851-1922).
Aquest industrial surer va passar una part de la seva vida a Cuba, on havia marxat de petit amb els seus pares. Allà va entrar en contacte amb els mecanismes de comercialització de la indústria del suro. A l’inici del darrer decenni del segle XIX va retornar amb la família a Sant Feliu de Guíxols i va instal·lar la seva pròpia fàbrica a la carretera de Palamós. L’empresa va reeixir i es va ampliar diverses vegades per adaptar-se a la demanada creixen de les seves produccions.
Villà va jugar diferents papers destacant dins el teixit socials guixolec, va ser comissionat de les obres del port, membre de la junta de l’Hospital Municipal i jutge de pau (1906-1921).