Clemàstecs (II)
Tot i que és diferent d’altres tipus de clemàstecs que tenim a Can Caciques, la funció era la mateixa.
Tot i que és diferent d’altres tipus de clemàstecs que tenim a Can Caciques, la funció era la mateixa.
Botifarra negra, blanca, d’ou, de llengua o de perol: la de perol és la més melosa i porta el nom del recipient on es bullien els embotits.
Al taulell dels comerços del segle XIX i fins ben entrat el XX hi havia unes balances com aquestes.
Clemàstecs, clemastres, cremalls, calamastres… Són variants populars d’aquesta peça fonamental per cuinar al foc de terra.
El bidet ha estat una peça imprescindible a les cambres de bany de les llars catalanes durant molt de temps.
A les cases populars es cuinava amb un fogó encastat sobre un pedrís d’obra, adossat a una de les parets de la cuina.
Els fogonets de petroli o de carbur van irrompre amb força a les cuines de mitjans de segle XX.
Abans el cafè es comercialitzava en gra, i per tant calia moldre’l a cada casa amb un molinet de cafè.
El petroli com a nova font d’energia va arribar a les cuines de Llagostera a finals dels anys 50 del segle XX.
El nom d’aquest estri ho indica molt bé: servia per provar de recuperar coses que havien caigut dins d’un pou o una cisterna.
Quadre amb artesanies de suro natural, suposadament un regal d’un taper a Josep Madí.
La capsa de suro aglomerat per al brandi Cardenal Mendoza, produït pel celler Sánchez Romate Hnos. de Jerez.